15. A válóper és a büntetőeljárások között

Térjünk vissza időben és nézzük meg pár eseményt a válóper vége (2017. május) és anyuka bűntetőeljárásai (2019. december) között.

Apuka barátnője elleni nevelés

Apukának komolyra fordult az egyik párkapcsolata, és megbeszélte a hölggyel, hogy bemutatja őt a gyermekeinek. 2017 októberében, egy hétvégi kapcsolattartás alkalmával meg is történt a bemutatkozás. A gyermekek az első pár percben még egy kicsit idegenkedtek, de utána hamar feloldódtak, sőt a nagyobb, az akkor 5 éves gyermek le is ment kettesbe tejszínhabot venni a közértbe apuka barátnőjével. A további kapcsolattartások alatt a gyermekek nagyon megszerették apuka barátnőjét, és a nagyobb gyermek többször dicsérte a hölgy haját, hogy milyen szép. A hölgy részt vett a játszóterezésekben, fürdetésben, altatásban… mint egy család, úgy éltek. A gyermekek remekül kijöttek apuka barátnőjével. Amikor 2018 januárjában anyuka és apuka a gyámhivatal által elrendelt mediáción vett részt, apuka elmondta anyukának, hogy milyen jól megvannak négyesben (a két gyermek, apuka és a barátnője). A mediáció utáni hétvégi kapcsolattartáskor a gyermekek nagyon ellenségesek voltak apuka barátnőjével, sétálás alatt a hölgy kezét sem akarták megfogni, a nagyobb gyermek még a haját is csúfolta és kijelentette a gyermek, hogy utálja a szemüveges nőket. Jól látható volt a hirtelen pálfordulás a gyermekek viselkedésében. Apuka és a barátnője megbeszélte, hogy érezhetően ez nem a gyermekek saját érzelmi változása, hanem bizonyára agymosást kaptak anyukától, ezért apuka barátnője úgy fog tenni, mintha mi sem történt volna, és majd a gyermekek vissza fognak változni. Így is lett, de ehhez kemény lelkierő és hosszú, több hónapig tartó munka kellett apukának és a barátnőjének.

Láthatóan anyuka és rokonsága rendszeresen terrorizálta a kiskorú gyermekeket, folyamatosan lelki abúzust valósítottak meg a gyermekeken.

A furulya

Egy korábbi cikkben olvasható, hogy az apuka által a nagyobb gyermekének vásárolt balettcipőcskével mit tett anyuka. Hasonló sorsra jutott egy furulya és még több ajándék is.

A nagyobb gyermek többször mondta apukának, hogy meg szeretne tanulni furulyázni. Apuka és barátnője más ajándékokkal együtt egy szép színes furulyát adott 2017-ben karácsonyra a gyermeknek. Mivel apuka barátnője tudott furulyázni, rögtön el is kezdte tanítani a gyermeket, aminek a gyermek nagyon örült.

A gyermek furulyája

A karácsonyi kapcsolattartás után a gyermek elvitte magával a furulyát, hogy az anyukánál is gyakoroljon. A furulyát többé nem látták apukáék. Apuka hiába kérte többször anyukát, hogy adja oda a furulyát a gyermek tanítása érdekében, de anyuka soha többé nem adta vissza a furulyát. Apuka megkérdezte a gyermekét, hogy mi lett a karácsonya adott furulyával, amire a gyermek azt válaszolta, hogy az a furulya nem jó és nem tudja hol van.

Később, mikor a gyermek iskolás lett, anyuka ének-zenei osztályba íratta, ahol igencsak jól jött volna, ha a gyermek már tudott volna furulyázni.

Nincsenek szavak, amivel ki lehetne fejezni azt, amit anyuka művelt azzal, hogy a saját gyermekeitől elkobozta az apukától kapott ajándékokat.

Anyuka látogatóban apukánál

Ahogy olvasható volt, anyuka 2015-ben elköltözött apukától. Akkor apuka egy 1950-es években épült házban lakott, ami szép ház volt, de nem túl korszerű és a lakás felújításra szorult. Apuka 2018 nyarán átköltözött egy nagyon jó helyen lévő, új építésű ház, korszerű, nagyon világos, hatalmas ablakokkal és nagy erkéllyel rendelkező lakásába. Tehát, apuka minőségi váltást hajtott végre lakás ügyben.

Anyuka egy 2018 nyár végi gyámhivatalai tárgyaláson hangoztatta, hogy azt sem tudja, milyen a lakás, és nagyon aggódik a gyerekek miatt, hogy milyen helyük van ott apukánál. Apuka meghívta anyukát, hogy jöjjön el, és nézze meg a lakást; ezt apuka egy 2018.09.01-i SMS-ben le is írta, hogy pl. egy hétvégi kapcsolattartás után, vasárnap délután jöjjön el anyuka a gyermekekért. 2018 nyarán anyuka több, mint 1 hónapra elzárta a gyermekeket a kapcsolttartástól, de apuka ennek ellenére akkor is jó szándékkal állt anyukához.

Anyuka annyira aggódott a gyermekeiért, hogy milyen lehet nekik apuka új otthonában, hogy a 2018.09.01-i meghívásnak 2019.12.07-én tett eleget, tehát, több, mint 1 év után. (Megjegyzendő: 2019.12.06-án volt anyuka egyik bűntetőperének tárgyalása a csepeli bíróságon, a kapcsolattartás akadályozása per előkészítő ülése, és ez után változott anyuka, méghozzá annyira, hogy a 2019-es téli kapcsolattartás volt az első olyan szünidei kapcsolattartás, ami rendben zajlott le 2015 óta.)

A gyermekek ahogy nőttek és ahogy egyre jobban kinyílt a világ előttük, össze tudták hasonlítani, hogy milyen anyuka és milyen apuka otthona, milyen velük az élet. Anyukánál a veszekedések, a folyamatos zsörtölődés van, a gyakran megjelenő nagypapa káromkodásait kénytelenek végighallgatni, a nagyobb gyermek többször mondta apukának, hogy a nagymama sokszor ordibál vele, és állandó a lelki terrorizálás, befolyásolás. Apukánál pedig jókedv, viccelődés, boldogság honol.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .